Ismerd meg gyermeked elméjét, tanuld meg hogyan kommunikálj és javítsd a kapcsolatodat vele és fedezd fel, hogyan nevelhetsz felelősségteljes, tisztelettudó és motivált kiskamaszt állandó harc és álmatlan éjszakák NÉLKÜL!

A gyermeked kisiskolás és kiskamasz évei alatt láthatod őt fizikailag, érzelmileg és szociálisan kivirágozni, ahogyan elhagyja a gyermekkorát és elkezd függetlenedni. A pozitív nevelés segítheti ezt az átmenetet, erősíteni a gyermekeddel való kapcsolatodat és segíteni abban is, hogy jobban megbirkózzon az iskolai kihívásokkal. 

A 6-12 éves korig tartó időszak viharos utazás lehet mindannyiótok számára tele érzelmi kitörésekkel, kommunikációs akadályokkal és viselkedési kihívásokkal.

Az egyre növekvő iskolai nyomás, a kötelezettségek, a társaik egyre növekvő befolyása megváltoztatja a gyermekedet. Ha eközben a problémákra fókuszálsz, egyre jobban elsodródtok egymástól, amitől a nehézségek csak tovább fokozódnak.

Úgy érezheted a gyerekedet egyre inkább csak a barátok, a saját kis szórakozásai, érdeklődési köre foglalja le és persze a digitális eszközök. 

Mindeközben egyre gyakrabban visszabeszél, nem fogad szót, forgatja a szemét és egyre kevésbé akar kommunikálni veled.

Egyre inkább úgy érezheted a gyereked mindenben okosabb akar lenni nálad. 

Ez azért is történik, mert egyre fontosabb az életében a barátai jelenléte és az iskolai környezet befolyása. 

Napról napra növekszik  benne a vágy, hogy maga döntsön, autonómiával rendelkezzen és függetlenedjen.

De ennek ellenére a továbbra is szüksége van korlátokra, útmutatásra, segítségre és cselekvésre. Sőt: most a kamaszkor előtt jobban mint valaha!

Persze miközben annyira biztos magában és a saját képességeiben még rendelkezik azzal, amivel te igen: sok évnyi élettapasztalattal.

Amikor felmerülnek az első problémák, kiskamaszkori „trükkök” nem szabad legyinteni és azt mondani: „Ez csak egy fázis, elmúlik magától, megoldódik magától”.

A legjobb stratégia az, ha megtanítod a gyermekedet, hogy önállóan jusson fontos következtetésekre.

 • Amikor magától rájön, hogy érdemes megírnia a házi feladatot és odafigyelnie az iskolai kötelezettségeire.
 • Amikor rájön, hogy a házimunka, a rendrakás az élet része és nem kell utálni.
 • Amikor rájön, hogy megéri tiszteletteljesen viselkedni és normálisan kommunikálni másokkal.
 • Amikor rájön, hogy érdemes együttműködnie veled és más felnőttekkel (pl. pedagógusokkal)

Amikor ezekre a felismerésekre és meglátásokra önmagától jut el, „Aha” pillanatot él át, amely valódi, mély tartós tudást ad neki.

Hogyan lehet ezt elérni? Erről lesz szó ebben az előadásban.

Miről lesz szó az előadáson?

1. Fejlődés és nevelés 6-12 éves korban

 • Miben és hogyan fejlődnek a gyerekek kisiskolás és kiskamasz korban? Milyen változások indulnak meg bennünk pszichés, szellemi, fizikai, társas szinten és a személyiségfejlődésükben?
 • Milyen nevelési kihívásokkal találkozhatsz ebben a korban?
 • Hogyan alkalmazd a pozitív nevelést kiskamaszkorban? Mire figyelj oda? (akkor is, ha eddig nem pozitív módszerekkel neveltél)
 • Hogyan erősítsd meg a kapcsolatot gyermekeddel miközben egyre inkább próbál leválni rólad és önállósodni? 
 • Mit tegyél, hogy egészséges módon önállósodjon, miközben nem érzi azt, hogy „rátelepedsz”, de nem is szakad el teljesen érzelmileg a családtól, hanem örömmel van a barátaival is, de a szüleihez is kötődik, szívesen megosztja a gondolatait, problémáit és meghallgatja a tanácsodat?
 • Mit tehetsz, ha úgy érzed, egyre jobban kicsúszik a kezedből az irányítás és a gyereked egyre kevésbé hallgat rád?

2. Pozitív nevelési módszerek 6-12 éves korig

 • Mit tehetsz, hogy a gyermeked együttműködőbb legyen és elkezdjen felelősséget tanulni?
 • Hogyan segíts neki a társas kapcsolataiban, hogy jó barátságokat alakítson ki, megtalálja a helyét a közösségben, elkerülje a negatív befolyást és ne legyen kitéve a csúfolódásnak, támadásoknak?
 • Hogyan segítheted az önbizalma fejlődését?
 • Mit tehetsz, ha dühkitörései vannak vagy nem tudja kezelni az érzelmeit?
 • Hogyan kezeld a makacskodást, akaratosságot ebben a korban?
 • Konkrét pozitív nevelési módszerek, amik a kisiskolásoknál és a kiskamaszoknál is működnek.
 • Iskolai viselkedési problémák, agresszió, rossz viselkedés: Mit tehetsz szülőként a gyermekedért?
 • Képernyőidő, mobiltelefonhasználat: Mikor és mennyit engedjünk? Hogyan szabjunk határt? Mit tehetsz, ha a közösségi média vagy a videójátékok nagyon sok időt vesznek el a gyermeked életéből? Mikor kapjon mobiltelefont és hogyan segíthetsz neki megtanítani mértékkel használni?
 • Hogyan segíthetsz a gyermekednek, hogy megtanulja a helyén kezelni az online kommunikációt és miként védheted meg az online térben rá leselkedő veszélyektől?
 • Felelős viselkedés: Mit tehetsz érte, hogy komolyan vegye a kötelezettségeit, a feladatait az iskolában és otthon is?
 • Kiegyensúlyozott gyermekkor: hogyan érd el, hogy a gyermeked biztonságban érezze magát az életében és a mindennapjaiban
 • Milyen módszerekkel érheted el, hogy a gyermeked magától jöjjön rá arra, hogyan érdemes helyesen viselkednie?

Kinek érdemes résztvenni rajta?

merges

Ha a gyermeked gyakran dühös vagy nem tudja jól kezelni az érzelmeit, dühkitörései vannak, hirtelen haragú, agresszív a társaival, kiabál, szemtelen, visszabeszél vagy „hangulatember”. Ha az iskolában vagy otthon állandó magatartási gondok vannak vele.

tablet

Ha a gyermeked állandóan a digitális eszközökön csüng, tabletezik, telefonozik, számítógépezik, konzolozik vagy folyton konfliktusaitok vannak a túl sok mesenézés miatt. Ha úgy érzed, teljesen beszippantották ezek az eszközök és nem tudsz határt szabni benne. Vagy ha szeretnéd megelőzni, hogy elszaladjon vele a ló az eszközhasználat terén.

Ha a gyermekednek nehézséget okoznak az iskolai kötelezettségek és kötöttségek: nem szeret házi feladatot írni vagy folyton vitátok van emiatt. Ha folyton megfeledkezik a kötelezettségeiről, elhanyagolja őket, ha rendszeresen panasz van a viselkedésére vagy a szorgalmára az iskolában. Vagy, ha szeretnéd megelőzni, hogy a kisiskolásként még jól tanuló gyermeked kiskamaszkorban elkezdje megutálni az iskolát, elhanyagolni a kötelezettségeit.

Ha szeretnéd, hogy a gyermeked tele legyen önbizalommal, szívesen működjön együtt, jól érezze magát a bőrében, jó szociális kapcsolatokat ápoljon, megtalálja a helyét a közösségben, sikereket érjen el és kihozza a benne rejlő legjobbat.

Mikor lesz és hol?

Ez egy online előadás felvétel, amit bármikor megnézhetsz, amikor csak akarod.

Ahol eléred:
 Egy privát online felületen, amihez a jelentkezést és a fizetést követően kapsz majd hozzáférést (a megtekintéshez és a kérdezéshez Google profilra – Youtube vagy Gmail azonosító – van szükség)

Mennyibe kerül? Az előadás felvételének díja: br. 3000 Ft.  

Jelentkezz most!

Klikk a gombra, töltsd ki az adatokat és már le is foglaltad a helyed! Fizetni átutalással vagy bankkártyával tudsz. A jelentkezést követően küldjük neked a hozzáférést az online előadás felületéhez. 

Scroll to Top